Top
tricky

15 Insanely Tricky Brain Teasers That Are Probably Too Hard For You

You may be an adult, but you’re never too old to solve a few brainteasers. Actually, if you think your bain is letting you down lately, it might be a good idea to try to solve these. If they seem difficult, don’t worry, they were meant to be that way. This challenge will either send you to a life crisis or encourage you to sign up for a memory course. But, hey, maybe you’ll end up solving all of them, so why not try it? Here you go – check out these insanely tricky brain teasers, courtesy of Ranker.

After solving these, you’ll feel accomplished, and just a little bit younger. Don’t get all desperate if you fail. At least you tried!

1. How Can 8 + 8 = 4?

Answer: Thinking in terms of time, 8 AM plus 8 AM is 4 PM. Who would have thought?

2. Turn me on my side and I am everything. Cut me in half and I am nothing. What am I?

Answer: The number 8. The number 8 looks like an infinity symbol if it’s turned sideways. However, if you cut it in half, it turns into two zeroes.

3. If you have me, you want to share me. If you share me, you don’t have me. What am I?

Answer: A secret. Whenever you share it, it’s no longer a secret.

4. What is the number of the parking spot containing the car?

4\

Answer: 87. The parking spots are flipped upside down.

5. If I am holding a bee, what do I have in my eye?

5

Photo: Ferran Pestaña/Wikimedia Commons/CC BY-SA 2.0

Answer: Beauty. This is based on the proverb, “Beauty is in the eye of the beholder.” If you’re literally holding a bee, you are the bee-holder.

6. I am heavy and hard to pick up, but backwards I am not. What am I?

Answer: A ton is 2,000 pounds, but if you spell the word “ton” backwards, you get NOT.

7. Two scientists walk into a bar. One asks for H2O, the second asks for H2O, too. Which scientist dies?

7

Photo: Doctor Dan/Wikimedia Commons/GNU Free Documentation License

Answer: The second scientist, because the bartender thinks the second one asked for H2O2. H2O2 is actually hydrogen peroxide.

8. You’re in a dark room with a candle, a wood stove, and a gas lamp. You only have one match, so what do you light first.

8

Photo: 4028mdk09/Wikimedia Commons/CC BY-SA 3.0

Answer: The match, of course!

9. Pinkie Pinkerton lived in a pink, one-story house on Pink Street. The walls were pink, her stuff was pink, even her cat was pink. EVERYTHING was pink. What color were the stairs?

9

Photo: Brian Stansberry/Wikimedia Commons/CC BY 3.0

Answer: There are no stairs. It’s a one-story house.

10. In my hand I have two American coins that are newly minted, Together, they total 30 cents. One isn’t a nickel. What are the coins?

Answer: A nickel and a quarter.

11. A cowboy rides into a town on Friday, stays for three days, and leaves on Friday. How does he manage this?

11

Photo: Donald Albury/Wikimedia Commons/Public Domain

Answer: He rides his horse as his name is Friday.

12. You’re escaping a labyrinth, and there are three exits. Exit A leads to an inferno. Exit B leads to an assassin. Exit C leads to a lion that hasn’t eaten in three months. Which exit do you pick?

12

Photo: Appaloosa /Wikimedia Commons/CC BY 3.0

Answer: Exit C. If the lion hasn’t eaten in three months, he is probably dead by now.

13. A red house is made from red bricks. A blue house is made from blue bricks. A yellow house is made from yellow bricks. What is a green house made from?

Answer: Glass.

14. David’s father has three sons: Snap, Crackle, And ________?

14

Photo: Harsh Mayer/Wikimedia Commons/Public Domain

Answer: David

15. Jenny dropped an earring in her coffee yet the earring didn’t get wet. How did this occur?

15

Photo: Arnaud Gaillard/Wikimedia Commons/CC BY-SA 1.0

Answer: The earring was dropped into dry coffee grounds, that’s why.

Here are a couple of pictures that will make your brain freeze.

Source: ranker